Gepost op

Argan olie, het marokkaanse goud…

Veel mensen beschouwen arganolie als een wondermiddel. Het wordt niet voor niks ‘Marokkaans goud’ genoemd.
Argan olie is een bijzondere, zeldzame olie die afgelopen jaren steeds populairder wordt buiten Marokko, het land waar arganolie vandaan komt. Tot 15 jaar geleden wist bijna niemand van het bestaan van dit wonderbaarlijke goedje, terwijl Berbervrouwen rondom de argan boomgaarden het ‘Marokkaanse goud’ al vele eeuwen gebruiken.

Marokkaans goud

De bijnaam ‘Marokkaans goud’ zegt al veel over de productie én eigenschappen van arganolie. Zijn zeldzame status heeft arganolie bijvoorbeeld te danken aan het tijdrovende proces om de olie te winnen uit de vruchten van de argan boom. Daarnaast zijn ook de arganbomen schaars en groeien alleen in het zuiden van Marokko.
Het woord ‘goud’ slaat niet alleen op de zeldzaamheid van arganolie, maar vooral op de bijzondere samenstelling en de reputatie huid en haar te verzorgen en te ondersteunen. Het bewijs van de wonderbaarlijke werking van arganolie is terug te vinden op de goudgebruinde huiden van de Berberfamilies die al eeuwen met liefde arganolie gebruiken.

De samenstelling van Arganolie

Arganolie heeft een evenwichtige samenstelling en is rijk aan onverzadigde en essentiële vetzuren. Vetzuren die je lichaam nodig heeft, maar niet zelf aan kan maken. Je lichaam moet deze vetzuren dus uit voeding en huidverzorgingsproducten halen. De vetzuren die van nature in arganolie voorkomen zijn Omega-9 (oliezuur) en Omega-6 (linolzuur). Deze vetzuren helpen actief bij het tegengaan van ontstekingen (denk bijvoorbeeld ook aan acne). Daarnaast zijn deze vetzuren nodig voor de productie van prostaglandine, een lichaamseigen ontstekingsremmer. Tot slot zorgen essentiële vetzuren voor meer weerstand en elasticiteit van haar en of de huid.

Hoe gebruik je arganolie?

Arganolie kun je op veel manieren gebruiken. Breng het aan op je huid, haar, nagels en zelfs op je lippen. Het kan zowel in pure vorm gebruikt worden, als verwerkt in producten zoals shampoo, douchegel, bodylotion of zeep. Arganolie is een mild product dat je dagelijks kunt gebruiken. Het is geschikt voor elk huidtype, zelfs voor de (zeer) droge, geïrriteerde of gevoelige huid.

Arganolie voor je haar

Droom jij ook van zachte, glanzende lokken? Probeer dan eens arganolie voor het haar. De olie geeft je haar een intensieve voeding en verzorging. Droog, pluizig of beschadigd haar wordt hierdoor weer krachtig en gezond. Onze shampoo en conditioner met arganolie zijn geschikt voor elk haartype. Heeft je haar meer nodig? Gebruik dan elke week een haarmasker met arganolie of gebruik een paar druppels pure arganolie in je haar. Dit geeft je haar een enorme boost en laat het mooi glanzen.

?#skintreatment #wellness #favoritesinwellness #beauty #personalcare #spatreatment?