Gepost op

Moederdag vroeger en nu

De geschiedenis van Moederdag begint in Amerika. Anna Jarvis (1864 – 1948), een alleenstaande lerares uit Philadelphia is in 1914 met Moederdag begonnen. Zij bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden.

Geschiedenis van Moederdag

Toen haar eigen moeder in 1905 overleed op de eerste zondag in mei heeft zij het jaar daarna op de eerste zondag na de dag van overlijden van haar moeder een General Memorial Day of All Mothers georganiseerd.

Anna Jarvis wilde toen elk jaar opnieuw perse een verering dag voor moeders organiseren. Zij heeft alles op alles gezet om dat voor elkaar te krijgen. In 1914 lukte het haar om van Moederdag een officiële feestdag te maken. Hiermee was officieel de geschiedenis van Moederdag in dat deel van de wereld begonnen.

De geschiedenis van moederdag in Nederland

Sinds 1928 is Moederdag een officiële Moederdag in Nederland. De oorsprong van de geschiedenis van Moederdag lag bij de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde die in Moederdag een goed vehikel zag om meer bloemen te kunnen verkopen. De commercie werd er toen al aan gekoppeld… laat onverlet dat het gaat om de moeders die hierbij in het zonnetje werden gezet.

Moederdag stond en staat meteen in het teken van het kopen van cadeaus, eerst vooral een traditionele bos bloemen. Vervolgens kwamen vele andere soorten van cadeaus in zwang. Commercieel of niet. De gedachte achter moeder dag steunen wij van harte!

Hoe kun je gepast eer betuigen?

Bloemen hebben sinds het ontstaan van Moederdag altijd een belangrijke rol gespeeld, een ontbijtje op bed door kinderen en vader, een zelfgemaakt cadeau is altijd een schot in de roos.

Voor inspiratie kun je in onze online winkel nog andere kleinere en grotere cadeaus vinden… als je wilt inclusief een fraaie verpakking.
R E S P E C T voor alle soorten moeders van deze wereld!

?#skintreatment #wellness #favoritesinwellness #beauty #personalcare #onewellness #respectforallmothers #spatreatment?